Program Y E-Course

Current Status
Not Enrolled
Price
Free
Get Started

Dobrodošli na online kurs u okviru projekta Young Men Initiative. Kurs koji ćete upravo započeti je dio programa Gender Transformative Life Skills ili skraćeno Program Y, koji predstavlja edukativnu platformu za srednjoškolce, univerzitete, profesore i vršnjačke edukatore.

Ovaj edukativni program služi kao smjernica za inovativni pristup pri prevenciji rodno zasnovanog nasilja, i promoviše zdrave životne stilove za mlade muškarce i žene.

Program Y je akreditovan u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu. Obavezan je za pohađanje za nastavno osoblje u Hercegovačko-neretvanskom Kantonu i Bosansko-podrinjskom Kantonu u Bosni i Hercegovini. 269 nastavnika i nastavnica je uspješno završilo treninge programa Y u zemljama Balkana do sada.

Kroz naš program pripremamo zainteresirane pojedince da postanu naši saveznici među nastavnicima koji će trenirati trenere, i zainteresirane mlade osobe koji će edukovati svoje vršnjake. Vjerujemo da će to doprinijeti stvaranju veće sinergije među omladinskim organizacijama, školama, Ministarstvima obrazovanja, roditeljima i učenicima.